Ruokaa luonnosta

”Haperoita on ne kaikki vieraat, jotka täältä sunnuntaina lähtee.”

Jaakko ja Joonas ovat saaneet vieraakseen villiruokaan erikoistuneen martan, Hanni Kurosen. Loppukevään luonto tarjoaa paljon herkullisia raaka-aineita, mutta juuri Jaakon tontin tyyppisessä ympäristössä villiyrttejä ei hirveästi esiinny.

Hanni suosittelee käyttämään pinetä horsmaa parsan korvikkeena hollandaise-kastikkeen kera. Hivenen lehtevämmän kasvin lehdet sopivat mainiosti salaattiin. Myös horsman kukat ovat syötäviä.

Rosvopaistin mausteeksi sopivat loistavasti toisen vuoden tummansiniset katajanmarjat. Hanni muistuttaa kuitenkin, että vain oman tontin puista saa käydä niitä ottamassa.

Hanni vinkkaa tällaisesta maastosta löytyvän myöhemmin kesällä kangasrouskuja ja haperoita.
– Haperoita on ne kaikki vieraat, jotka täältä sunnuntaina lähtee, Jaakko tokaisee.
– Laitetaan niille sitten vaikka kanervateetä.