Ravustus jatkuu lokakuun loppuun asti!

Ravustaminen on sitten jännää touhua! Helpottaa huomattavasti että tuntee järven rapukannan voinnin ja ymmärtää millaisista pakoista kannattaa etsiä. Rapuja voi pyytää monilla eri tavoilla. Rohkeimmat poimii käsin, mutta me käytettiin aivan perinteisiä mertoja. Mertoihin laitettiin sisään perunaa ja porkkanaa, ja joihinkin kalaa. Kala on hyvä olla samasta järvestä, jotta rapurutto ei leviä. Myös lihaa voi käyttää. 

Merrat lasketaan iltapäivästä noin kahden metrin syvyyteen kivisen rannan läheisyyteen. Ravut saattavat vain käydä merrassa, joten paras aika kokea merrat on aikaisin seuraavana aamuna.

Onhan tämä tuuripeliä, mutta sitäkin hauskempaa! Meillä onnisti, ja saatiin useita hyvänkokoisia yksilöitä. Tillit pataan ja paahtoleipää ostamaan.

Joonas_Linkola_DSC_3927

Joonas_Linkola_DSC_3958

Joonas_Linkola_DSC_3969

Joonas_Linkola_DSC_3997

Joonas_Linkola_DSC_4013