Kalliokiipeily

Kalliokiipeily on monipuolinen harrastus, joka sopii lähes kaikille. Joku nauttii siitä kuntoiluna ulkoilmassa, joku muu rakastaa jännitystä ja korkeita paikkoja.
DSC_5604

Kalliokiipeilyssä on se hyvä puoli, että sen aloittaminen ei vaadi mitään kiipeilytaustaa. Köyden varassa kiipeily vaatii kyllä kokeneen varmistajan, jos jotain käy, mutta muuten kaikki alkaa ensimmäisestä otteesta. Sitten toisesta, kolmannesta. Yhtäkkiä voikin tajuta tulleensa kokonaisen seinän ylös. 

Suomessa ei ole liikaa isoja seiniä kiivettävänä, sillä ilmasto on hionut vuoret mataliksi. Aluksi on kuitenkin juuri kivaa haastaa itseään ottamaan seinällä sellaisia askeleita, joita ei normaalisti katutasossa tulisi ajatelleeksikaan!

Oma kokemus vastikään kunnostetulla seinämällä Saimaan Hurissalossa avarsi mieltä ja avasi sormenpäät. Osaavat oppaat turvasivat, ettei mitään käynyt, ja asianmukaiset varustukset pelasivat hyvin. Helteisenä kesäpäivänä ystävien kanssa vietetty kiipeilykurssi todisti, että kenestä tahansa on nousemaan ja laskeutumaan kallioille! Erittäin suositeltavaa puuhaa seikkailijasieluille.
DSC_5682

DSC_5634

DSC_5604

DSC_5630

DSC_5665