Grillattu kuha

”Ja kokin salainen ainesosa eli pala peukaloa.”
”Eli se on niin kuin surf & turf.”

Jaakko ja Joonas ovat lähteneet kalaan ja jättäneet ruokabloggari-Janin vahtimaan rosvopaistikuopan nuotiota ja tekemään alkuvalmisteluja ruoalle. Miehet saapuvatkin kunnon saaliin kanssa ja Jani päättää kokata kuhaa.

Kalaan tehdään viillot, joihin laitetaan väliin sitruunaa, yrttejä, kevätsipulia sekä suolaa ja pippuria. Ja samat höysteet kuhan sisään. Sujahtipa sekaan myös siivu kokin peukalonpäätä. Sitten vain avotulelle rosvopaistikuopan päälle paistumaan. Seuraavaksi päästään syömään ja kuunnellaan Jaakon kalatarinaa katkenneesta virvelistä.
Kokonaisena grillattu kuha
(hitusen jalostettu versio videon ruoasta)

1 kokonainen, perattu kuha (muukin kala käy)
suolaa, mustapippuria
fenkolinsiemeniä sellaisenaan tai jauhettuna
1 sitruunan kuori raastettuna ja itse sitruuna viipaloituna
pari kevätsipulia
tuoreita yrttejä (lehtipersilja, tilli, minttu jne.)

Huuhtele kala ja kuivaa se hyvin. Leikkaa kalan pintaan viillot, jotta kala maustuu ja kypsyy tasaisesti. Mausta kala sisältä ja viilloista sitruunaraasteella, fenkolinsiemenillä, pippurilla ja suolalla. Tunge kalan sisään yrtin oksia, kevätsipulia ja sitruunaviipaleita. Mausta kala myös päältä ja paista grillissä sellaisenaan 10-15 minuutin ajan molemmin puolin.

Vaihtoehtoisesti voit myös kääriä kalan folioon. Jos kypsennät kalan foliossa, purista kalan päälle sitruunanmehua ja lusikoi muutama voinokare päälle.

Tarjoile kala esim. uusien perunoiden ja grillatun fenkolin kera.